„Pekarsko-mlinarski dani“ na Novosadskom sajmu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju manifestacije „Pekarsko-mlinarski dani“ koja će biti održana od 12. do 14. oktobra na Novosadskom sajmu u organizaciji firme „Mlinpek Zavod“ Novi Sad.

Na ovogodišnjem Sajmu i konferenciji, koji se održavaju pod sloganom “Dođi, vidi, nauči, primeni“ okupljaju se najeminentniji stručnjaci iz pekarske, mlinarske i poslastičarske profesije.

sajam

“Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim i ove godine, s obzirom na to da smo prošle godine poželeli da ova sajamska manifestacija postane tradicionalna. Ta vizija je ispunjena i pred nama se danas otvaraju vrata drugog izdanja te manifestacije koja će od sad biti deo stalne ponude Novosadskog sajma. Pekarska delatnost je važna za privredu ove zemlje, a ulaganje u inovacije u toj oblasti automatski čini da i naša poljoprivreda bude konkurentnija na tržištu. Drago mi je što su predstavnici sva tri nivoa vlasti prisutna kao podrška sajmu, jer to dokazuje da je prepoznat značaj prerađivačkog sektora i da su mere koje donose država, pokrajina i lokalne samouprave sinhronizovane. Drago mi je što ovaj sajam upotpunjuju i stručne konferencije na kojima imamo priliku da čujemo različita iskustva i gde stičemo mogućnost unapređenja ove delatnosti. Svim posetiocima, izlagačima i organizatorima želim uspešan sajam, a upravi Novosadskog sajma čestitam što je prepoznala važnost održavanja ove usko-specijalizovane sajamske manifestacije sa višestrukim značajem” rekao je Milorad Radojević.

Sajam-konferenciju otvorio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić, a prisutne je pozdravio i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Na drugom Sajmu pekarstva i mlinarstva stručna javnost i posetioci moći će na jednom mestu da se upoznaju sa opremom, priborom, sirovinama, aditivima, pomoćnim sredstvima, laboratorijom, kontrolom, merenjem, uslugama, asortimanom, i imaće priliku za informativne razgovore i podršku za pekarstvo, mlinarstvo, poslastičarstvo i sve ostalo što ima veze sa preradom žita.  Tokom trajanja sajma biće održane kratke konferencije o najaktuelnijim temama u ovoj branši. Centralne teme konferencije biće: „Kvalitet i klasifikacija pšenice – večita tema sagledana novim očima“ kao i „Peć: srce pekare – kako izbeći propuste u pečenju i uštedeti“.

Na Sajmu izlaže veliki broj kako domaćih, tako i stranih izlagača koji će na svojim štandovima, naredna tri dana od 10 do 19 časova, predstavljati nova i postojeća rešenja koja doprinose kvalitetu celokupnog procesa proizvodnje pekarskih i poslastičarskih proizvoda.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.