„Pekarsko-mlinarski dani“ na Novosadskom sajmu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju manifestacije „Pekarsko-mlinarski dani“ koja će biti održana od 12. do 14. oktobra na Novosadskom sajmu u organizaciji firme „Mlinpek Zavod“ Novi Sad.

Na ovogodišnjem Sajmu i konferenciji, koji se održavaju pod sloganom “Dođi, vidi, nauči, primeni“ okupljaju se najeminentniji stručnjaci iz pekarske, mlinarske i poslastičarske profesije.

sajam

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim i ove godine, s obzirom na to da smo prošle godine poželeli da ova sajamska manifestacija postane tradicionalna. Ta vizija je ispunjena i pred nama se danas otvaraju vrata drugog izdanja te manifestacije koja će od sad biti deo stalne ponude Novosadskog sajma. Pekarska delatnost je važna za privredu ove zemlje, a ulaganje u inovacije u toj oblasti automatski čini da i naša poljoprivreda bude konkurentnija na tržištu. Drago mi je što su predstavnici sva tri nivoa vlasti prisutna kao podrška sajmu, jer to dokazuje da je prepoznat značaj prerađivačkog sektora i da su mere koje donose država, pokrajina i lokalne samouprave sinhronizovane. Drago mi je što ovaj sajam upotpunjuju i stručne konferencije na kojima imamo priliku da čujemo različita iskustva i gde stičemo mogućnost unapređenja ove delatnosti. Svim posetiocima, izlagačima i organizatorima želim uspešan sajam, a upravi Novosadskog sajma čestitam što je prepoznala važnost održavanja ove usko-specijalizovane sajamske manifestacije sa višestrukim značajem“ rekao je Milorad Radojević.

Sajam-konferenciju otvorio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić, a prisutne je pozdravio i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Na drugom Sajmu pekarstva i mlinarstva stručna javnost i posetioci moći će na jednom mestu da se upoznaju sa opremom, priborom, sirovinama, aditivima, pomoćnim sredstvima, laboratorijom, kontrolom, merenjem, uslugama, asortimanom, i imaće priliku za informativne razgovore i podršku za pekarstvo, mlinarstvo, poslastičarstvo i sve ostalo što ima veze sa preradom žita.  Tokom trajanja sajma biće održane kratke konferencije o najaktuelnijim temama u ovoj branši. Centralne teme konferencije biće: „Kvalitet i klasifikacija pšenice – večita tema sagledana novim očima“ kao i „Peć: srce pekare – kako izbeći propuste u pečenju i uštedeti“.

Na Sajmu izlaže veliki broj kako domaćih, tako i stranih izlagača koji će na svojim štandovima, naredna tri dana od 10 do 19 časova, predstavljati nova i postojeća rešenja koja doprinose kvalitetu celokupnog procesa proizvodnje pekarskih i poslastičarskih proizvoda.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR