Pavle Počuč na kopaoničkom Vinterfestu: Fokus na „Ukusima Vojvodine“

0

Proteklog vikenda na Kopaoniku je okončan „Vinter fest“ (Winterfest Ski & Wine Festival) u okviru kog se održavao i Festival vina i gastronomije. Na ovaj način, prvi put je organizovana i promocija projekta ,,Ukusi Vojvodine”, koji ima za cilj brendiranje AP Vojvodine kao gastronomske regije. Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, učestvovao je na ovoj manifestaciji, značajnoj za turističku privredu Pokrajine.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je prepoznao značaj turizma kao izuzetno profitabilne i vitalne privredne grane koja je konstantno u usponu u AP Vojvodini, implementirajući strateške pravce u svoje podsticajne programe.
Zamenik Počuč je istakao da je pružanje podrške unapređenju turističke ponude sa ciljem povećanja broja turista, a samim tim i broja noćenja u Vojvodini, jedan od prioriteta sveopšteg privredno-ekonomskog razvoja i dodao da je Sekretarijat na tom polju spreman da pruži pomoć i podršku promociji i afirmaciji turističkih potencijala širom Vojvodine.

„Gastro i vinski turizam, na koji se nadovezuju po svom značaju i sadržini salašarski i ruralni turizam u AP Vojvodini, predstavljaju značajan, prepoznatljiv i tradicionalan turistički proizvod koji zaslužuje posebnu pažnju i podsticaje u cilju daljeg unapređenja turističke privrede, kako u zemlji, tako i u regionu“, rekao je mr Počuč.

Na konferenciji posvećenoj gastronomiji i vinu, pod nazivom „Ukusi Vojvodine“, u okviru panel diskusije čiji je učesnik bio zamenik mr Pavle Počuč, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa podsticajnim merama koje je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam opredelio razvoju turizma u AP Vojvodini u tekućoj godini. Na koferenciji su predložene brojne zajedničke aktivnosti na polju jačanja javnog privatnog partnerstva, zajedničkog nastupa na sajmovima, klasterskog udruživanja, stručnih edukacija, a sve u cilju veće iskorišćenosti izvanrednih turističkih potencijala u AP Vojvodini.

„Vinterfest“ se održava poslednjeg vikenda marta, već četvrtu godinu na Kopaoniku. Ovaj jedinstveni festival okuplja zaljubljenike u zimske sportove, vino i gastronomiju. Festival okuplja vinare, kuvare i vlasnike najpoznatijih restorana u regionu, gastro-blogere, menadzere u hotelijerstvu, predstavnike ambasada u Beogradu, novinare, umetnike i poznate ličnosti, sa ciljem da se učesnici edukuju i upoznaju sa raznovrsnom vinskom i gastronomskom ponudom čitavog regiona.

Izvor: Grad Novi Sad

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.