Parada ponosa danas u Beogradu

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Beogradu će danas biti održana Parada ponosa, uz učečće premijerke Ane Brnabić i nekoliko ministara, a kako očekuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, sve bi trebalo da protekne bez problema.

Šetnja počinje u 12 sati na Cvetnom trgu, a organizuje se pod sloganom „“Za promenu“, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

„Bezbednosnu procenu je radila Direkcija policije, formiran je štab koji se time bavi, mi smo u stalnoj komunikaciji sa svima, sve teče u skladu sa zakonom i u skladu sa procenama koje smo imali ranije. Očekujem jednu sasvim normalnu atmosferu“, rekao je Stafanović.

Na Paradi ponosa će učestvovati predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, a očekuje se i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ružić je rekao da je Srbija danas uzorna zemlja u kojoj se prava manjinskih grupa garantuju i poštuju, a svoje učešće na Paradi ponosa objasnio je željom da promovisao toleranciju i zaštitu ljudskih prava.

Učešće je najavio i gradonačelnik Siniša Mali, koji je nedavno rekao da Beograd pokazuje da je grad bez diskriminacija i sa jednakim pravima za sve, a posebno pravom na budućnost.

Izvor: Tanjug/RTV