Otvorena konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk“

0

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju najveće regionalne konferencije o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk“ koju šestu godinu zaredom organizuje kompanija “Color Media Communications“.

Kvalitet hrane treba da bude prednost Srbije, Vojvodine i Novog Sada, istakao je Milorad Radojević:

– Što više treba raditi na promociji i marketingu, kvalitetu proizvoda, i edukaciji kako proizvođača, tako i potrošača. Ova konferencija je dobra prilika da čujemo neke novine, i da iskustva koja danas steknemo uspešno primenimo u praksi. Grad Novi Sad nastavlja da podržava lokalne proizvođače, organske, i one sa zaštićenim geografskim poreklom, jer smatramo da možemo da ponudimo kvalitet, i to je ono sa čim treba da nastupamo na tržištu – rekao je Radojević.

Na otvaranju jednodnevne konferencije koja se održava u hotelu “Sheraton” govorili su i potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, kao i ambasadorka Izraela Nj.E. Alona Fišer Kam.

– Osnova turizma u Vojvodini upravo je gastronomija, koja zajedno sa vinom i kulturno-istorijskim objektima treba da doprinese daljem razvoju Vojvodine u turističkom smislu, i reputaciji koju treba da imamo na turističkom tržištu sveta. Događaji kao što je ovaj dobra su prilika da se razmene iskustva i mišljenja kako bismo doprineli oblikovanju turizma Vojvodine kao jednog brenda koji može postati konkurentan u narednim godinama – istakao je sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević naglasila je da kao država moramo biti sasvim svesni šta to tradicionalno imamo, koji su proizvodi kojima možemo da se nametnemo u Evropi, i kako ćemo garantovati količine izvoza, ali i kvalitet proizvoda koje imamo u Srbiji.

Program je otvorio panel “Hello, Big Apple – Serbia is back!” – u okviru kojeg se razgovaralo sa srpskim proizvođačima hrane koji će, posle 10 godina pauze, ponovo učestvovati na “Fancy Food Show” u Njujorku.

Ove godine – prvi put biće dodeljene i “Food Talk Bestseller Awards” za prehrambene proizvode sa najboljom prodajom u proteklih 12 meseci.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

POSTAVI ODGOVOR