Otvoren obnovljeni park „Milica Rakić“

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Batajnjici je danas otvoren obnovljeni park „Mala Milica Rakić“ a ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao otvaranju rekao je da je Milica Rakić simbol stradanja našeg naroda ne samo tokom NATO agresije već u čitavom 20. veku i simbol sve dece koja nisu dorasla da prestanu da budu deca.

Prema rečima ministra odbrane, Milica Rakić bi danas imala 21 godinu, bila bi velika i odrasla, zaljubila bi se, završila školu, išla na fakultet.
– Milica Rakić i sva ona deca koja nisu dočekala da prestanu da budu deca nas upozoravaju i opominju da ne smemo da ih zaboravimo. Ne smemo da zaboravimo Milicu Rakić, ne smemo da zaboravimo Bojanu Tošović, ne smemo da zaboravimo dvogodišnjeg Danila Cokića ubijenog u naručju trudne majke, ne smemo da zaboravimo ni jednu žrtvu svih ratova 20. veka, ni NATO agresije ni Prvog ni Drugog svetskog rata. Ne smemo da zaboravimo koliko je naš narod skupo plaćao slobodu. Srpski narod nikada neće biti agresor, srpski narod nikada neće odlaziti u druge kuće, srpski narod nikada neće tuđu decu ubijati, srpski narod nikada neće dozvoliti da se ono što je činjeno njemu čini drugima – naglasio je ministar Vulin.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da više od svih reči kako park danas izgleda govore osmesi naših najmlađih sugrađana, rekavši da je on pun simbolike.

Izvor: Tanjug