Otvoren najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu

0
Foto: srbija.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Danas je otvoren najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu “Belgrade Venture Forum” na kome učestvuje 30 inovativnih preduzetnika iz više od deset zemalja koji će predstaviti svoje ideje pred više od 50 investitora. 

Forum je otvorila premijerka Srbije Ana Brnabić i tom prilikom rekla da je naš privredni razvoj sada zasnovan na investicijama, ali i da su veoma važne inovacije i digitalizacija i poručila je da je cilj vlade da srpska ekonomija bude zasnovana na inovacijama kako bi imali održiv i dinamičan rast.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je otvorila danas i Brnabić je rekla na šestom forumu poručila da je cilj vlade da srpska ekonomija bude zasnovana na inovacijama kako bi imali održiv i dinamičan rast.

Brnabić je rekla da je vizija vlade da se posle teških strukturnih reformi koje je sprovela prethodna vlada zahvaljujući čemu je napravljena makroekonomska stabilnost i fiskalnu konsolidacija da se napravi rast na zdravim osnovama, a to su povećanje izvoza i produktivnosti, na čemu treba da radi sadašnja vlada.

“Borimo se u regionu za investicije poslovnom klimom, subvencijama i povoljnim poslovnim okruženjem. Da bi imali održivi i dinamičan rast moram oda se okrenemo ekonomiji zasnovanoj na inovacijama i to ova vlada mora da uradi. Nisam sigurna da ćemo moći u ovom mandatu da završimo, ali bar da napravimo iskorak”, naglasila je Brnabić.

Rekla je da je cilj digitalizacija i obrazovanje, kao i inovacije i veći fokus i investicije u nauku, istraživanje i razvoj, preduzetništvo i kulturiu.

Učesnici iz celog sveta upoznaće se sa inovacijama, tržišnim i tehnološkim trendovima.

Najvažnije teme će obuhvatiti unapređenje investiranja, sportske, finansijske i agro tehnologije, kao i rast poslovanja i unapređenje elektronske trgovine.

Otvaranju foruma prisustvuju i predsednik predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ambasador Kraljevine Holandije Henk van del Dol.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR