Otvaranje Kineske banke podstrek za privlačenje investitora

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić izjavio je danas da je otvaranje Kineske banke u Srbiji veliki događaj za našu zemlju jer značajno doprinosi daljem unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Nikolić je to rekao tokom susreta sa delegacijom „Bank of China Serbia“, koju je predvodio predsednik te banke Li Sijaofei.

„Nacionalni savet će nastojati da povezuje kinesko-srpske partnere, cilj nam je da se u Srbiji proizvodi roba koja će se izvoziti na evropsko tržište i na tome ćemo insistirati u razgovoru sa kineskim delegacijama. Želja mi je da se odnosi NR Kine i Republike Srbije razvijaju, mi smo oduvek bili prijatelji“, istakao je Nikolić, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Direktor Kineske banke u Srbiji podsetio je na to da je Vlada NR Kine dala podršku ovoj banci prilikom organizacije ekonomskog foruma, koji će biti održan u oktobru u Budimpešti.

Želja nam je da srpskim preduzećima pomognemo da se tom prilikom na najbolji način predstave i postignu adekvatne rezultate, podvukao je on i istovremeno preneo Nikoliću poruku direktora Kineske banke Tian Guolija da pozdravlja osnivanje Nacionalnog saveta, što ukazuje na to u kolikoj meri Srbija pridaje značaj saradnji sa Kinom.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog namere Kineske banke da Beograd postane regionalni centar njene aktivnosti u jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i NR Kinom.

Izvor: Tanjug