Osposobiti granični prelaz Bački breg za teretni saobraćaj

0
Foto: mgsi.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije,  prof. dr Zorana Mihajlović, sa svojim saradnicima i v. d. generalnog direktora „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom razgovarala je danas sa rukovodstvom Sombora, koje je predvodila gradonačelnica tog grada Dušanka Golubović.

Potpredsednici Mihajlović predstavljeni su svi projekti koje je Sombor radio i na kojima radi u oblasti infrastrukture u uređenju gradskog jezgra. Predstavljni su i svi građevinski radovi koji se izvode na kulturnim i obrazovnim objektima u Somboru.

Potpredsednica Vlade i gradonačelnica Sombora saglasile su se da je prioritet infrastrukturnih radova za Sombor osposobljavanje graničnog prelaza Bački breg za teretni saobraćaj, ali i da se proširi sadašnji put od Sombora do ovog graničnog prelaza.

Mihajlovićeva je rekla da će već na prvom sastanku Saveta za infrastrukturu koji imaju Vlada Vojvodine i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kandidovati ovaj projekat kao jedan od prioriteta. Dogovorena je i pomoć „Puteva Srbije“ u vezi sa projektno-tehničkom dokumentacijom.

Biće nastavljeni razgovori sa Somborom oko izgradnje puta koji bi ovaj grad povezao sa auto-putem i Koridorom 10.

Potpredsednica Vlade istakla je i da će zajedno sa Somborom raditi na realizaciji projekta putnog pristaništa u Bezdanu.

Izvor: mgsi.gov.rs