Osnažiti škole u manjim sredinama

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević posetio je danas opštinu Vladimirci i sa predstavnicima te lokalne samouprave obišao Posavotamnavsku srednju školu i Osnovnu školu “Žika Popović”.

Šarčević je tokom obilaska pomenute srednje škole ukazao na značaj saradnje opštinskih vlasti i rukovodstva škole na unapređenju obrazovnog sistema, koja je prevashodno vidljiva kroz obrazovne profile koji odgovaraju potrebama lokalne privrede.

Direktor OŠ “Žika Popović” Vera Glišić upoznala je ministra sa uspesima i radom ove ustanove, istakavši da su u poslednjih 15 godina realizovani brojni projekti kojima su u kontinuitetu unapređivane sve oblasti života i rada – od razvojnog planiranja, preko prevencije nasilja do inkluzivnog obrazovanja i profesionalnog razvoja nastavnika.

Ona je izrazila očekivanje da će obrazovna ustanova na čijem je čelu biti jedna od 200 škola koja će ući u projekat “E-dnevnik”, s obzirom na to da je ona digitalno spremna.

Šarčević je u skladu sa tim naglasio da je njegov lični interes da se škole u malim sredinama osnaže i budu maksimalno uključene u sve promene koje slede u sistemu obrazovanja.

Ministar je danas posetio i Koceljevu, gde je u selu Donje Crniljevo obišao izdvojeno odeljenje Osnovne škole ”Mića Stanojlović”.

Reč je o objektu koji u velikom broju pohađaju učenici iz romskih porodica, a obnovljen je posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

On je pohvalio rad i zalaganje nastavnog osoblja ove škole, koje se kontinuirano usavršava kako bi dali punu podršku učenicima koji dolaze iz socijalno-ekonomski ugroženog dela populacije.

Šarčević se u Koceljevi upoznao i sa radom srednje škole i vrtića ”Povetarac”.

Izvor: Vlada Srbije