OPENS dani od 15. do 18. Novembra na više lokacija u gradu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Povodom godišnjice od osvajanja titule Omladinske prestonice Evrope, OPENS tim organizuje OPENS dane koji će se održati od 15. do 18. Novembra na više lokacija u gradu.

“Ideja je da kroz nekoliko dana pokažemo samo deo aktivnosti kojima smo posvećeni čitave godine, te na čemu svakodnevno radimo sa našim partnerima. Stoga je zapravo svaki dan – nova priča, za sebe”, poručuju iz tima.

15. Novembra na Trg Slobode organizuje se Promocija bezbednosti u saobraćaju u zimskim uslovima. Zajedno sa parnerima – Lukoilom i Suzukijem, Gradom Novim Sadom, MUP NS, Agencijom za bezbednost u saobraćaju, kao i sa omladinskim organizacijama koje se bave promocijom bezbednosti u saobraćaju, zamisljeno je da se  Trg slobode pretvori u veliki poligon, na kom će se tokom celog dana održavati čas vožnje i ukazivati na crne tačke u saobraćaju. Uz nagrade i specijalne goste, Novosađani će moći da se voze u novim Suzukijevim automobilima, ali u otežanim uslovima.

16. Novembar je Dan otvorenih vrata uz predstavu, koktele i DJa. Predstavljaju se nove prostorije koje će, u samom centru grada, biti svakodnevno otvorene za sve Novosađane, kao još jedan zajednički prostor. Sve to, ali uz žurku i koktele.

17. Novembar – kulturna žurka. Kreće se od Kulturnog centra grada Novog Sada, gde su partneri iz Filmskog Fronta i Cinema citija selektovali filmove kojima se otvara dan. Nakon toga sledi SKC Fabriku i koncert grupe Killo Killo banda.

18. Novembra svi na Kej žrtava racije. U okviru dvanaeste tradicionalne novogodišnje akcije, Fondacija Osmeh na dar u saradnji sa OPENS-om, organizuje drugi po redu Festival lampiona u Novom Sadu. Lampioni će se preuzimati na licu mesta, uz minimalnu donaciju 300 dinara. Deo prikupljenih sredstva biće namenjen za novogodišnje paketiće za socijalno ugrožene mališane širom Srbije, dok je drugi deo namenjen za pomoć odeljenju prevremeno rođenih beba, neonatologija u Novom Sadu, u vidu kupovine potrebnih aparata – pulsni oksimetar.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR