Održana vojna vežba „Čelik 2017“, predstavljeni „Miloš“,“Lazar“,“Alas“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vojna vežba „Čelik 2017“, koja se održava povodom Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, počela je danas u Nikincima.

Vežbi prisustvuju predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i članovi vlade Srbije.

Na vežbi će biti prikazano najsavremenije srpsko naoružanje i vojna oprema, šta proizvodi odbrambena industrija, kao i deo sposobnosti Vojske Srbije.

Uz promociju novog naoružanja, glavna poruka sa vežbe „Čelik 2017“ celom regionu biće: očuvajmo mir i stabilnost.

Prvi put široj javnosti biće predstavljeni raketni sistem „Alas“, najnovija srpska puška, višenamenska oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, raketni sistemi „Morava“ i „Oganj“, samohodna haubica „Nora“.

Premijer Vučić, uoči vojne vežbe, poručio je da će Srbija nastaviti da ulaže u svoju vojsku i da će ona biti samo faktor odvraćanja.

On je za TV Prva rekao da će u Nikincima VS pokazati sva raspoloživa „moćna sredstva“ koja srpska vojska poseduje, ali i mnogo novina, te je pozvao građane da pogledaju vojnu vežbu „Čelik 2017“

„Ljudi su govorili da se ništa ne dešava u vojsci, ali dešava se to da više nemaju one grozne čizme koje smo u JNA nosili 1988-1989, već svi imaju dva-tri para, imaju i rezervne uniforme, do toga da će ove godine imati drastično veće plate nego što su ikada imali“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug