Održana sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije

0

Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je danas sednicu, kojom je predsedavao komandant Štaba i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević. Na sednici su razmatrana aktuelna dešavanja na teritoriji AP Vojvodine, uslovljena ekstremno niskim temperaturama i ledenim danima.

Pokrajinski štab za vanredne situacije je konstatovao da su na teritoriji AP Vojvodine u punoj pripravnosti svi sektori koji su uključeni u sistem spasavanja ljudi i zaštitu imovine u vanrednim okolnostima. Sve nadležne službe kontinuirano prate situaciju na terenu i spremne su da, ukoliko za to bude potrebe, preduzmu sve operativne mere iz svoje nadležnosti, u skladu sa upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na rekama i drugim vodotocima na teritoriji AP Vojvodine je 9. januara ove godine uvedena redovna odbrana od poplava i zagušenja ledom. Svi akteri iz operativnog plana redovne odbrane od poplava i zagušenja ledom su u pripravnosti i dežurstvu. Prati se situacija na 735 kilometara na svim vodotocima: Dunavu, Savi, Tisi i na kanalima sistema Dunav-Tisa-Dunav. Na snazi je mera zabrana plovidbe. U toku jučerašnjeg dana, probijeni su ledeni čepovi na Savi kod Sremske Mitrovice i na Dunavu kod Novog Sada.

Pokrajinski štab za vanredne situacije pozvao je štabove iz svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine da prate stanje i da budu u pripravnosti za slučaj da je potrebno reagovati u vanrednim situacijama, kao i da o svojim aktivnostima izveštavaju Pokrajinski štab. U slučaju nastanka bilo kakvih problema u lokalnim samoupravama, Pokrajinski štab će im, kako je naglašeno, u svakom trenutku biti na raspolaganju sa svim svojim kapacitetima.

Istovremeno, Štab je zadužio i pokrajinske sekretarijate da sektorski prate stanje kako bi mogli da, ukoliko za to bude potrebe, preduzmu odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti.

O aktuelnim dešavanjima vezanim sa ekstremno niske temperature i, o do sada, preduzetim merama, izveštaje su podneli načelnik Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Boban Stevanović, inače zamenik načelnika Sektora za vanredne siruacije MUP Srbije, direktor JVP „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndžić i direktorka JP „Vojvodinašume“ Marta Takač.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.