Odnos Moskve prema Srbiji ostaj nepromenjen

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin poručio je danas da odnos Moskve prema Srbiji ostaj nepromenjen, a to je da se ne meša u unutrasnsju politiku i podržava mir i stabilnos u regionu.

Čepurin je to rekao tokom prijema kod predsednika Srbija Tomislava Nikolića, kome je zahvalio na velikom doprinosu na produbljivanju saradnje Srbije i Rusije.

Iako se Rusija nalazi na trećem mestu ekonomskih partnera Srbije, to nije dovoljno i potrebno je naći nove mehanizme saradnje, podvukao je predsednik Srbije.

Predsednik je izrazio očekivanje da će u narednom periodu doći do intenziviranja rada na projektima u oblasti visokih tehnologija, proizvodnje poljoprivrednih mašina, automobila.

Istovremeno, postoje i oblasti u kojima tek treba uspostaviti saradnju, kao što je poljoprivreda, farmaceutska industrija i medicina.

„Potrebno je zajednički proizvoditi i izvoziti u treće zemlje. To može doneti značajan rast robne razmene, mnogo novih radnih mesta u Srbiji“, naglasio je predsednik Srbije.

Ambasador Aleksandar Čepurin se zahvalio predsedniku Nikoliću na velikom doprinosu na produbljivanju saradnje Srbije i Rusije.

Izvor: Tanjug