Odlučna borba protiv trgovine narkoticima

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uništavanju više od 200 kilograma zaplenjenih narkotika, koje je obavljeno u TE „Nikola Tesla“, poručivši tom prilikom da će policija nastaviti intenzivnu borbu protiv narko-trafikinga.

Stefanović je istakao da je u poslednje tri godine zaplenjeno deset tona narkotika, i naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, ozbiljnim i snažnim angažovanjem, pokušati da skloni svakog narko-dilera sa ulice.

On je, govoreći o zaplenjenim narkoticima, precizirao da je predviđeno uništavanje pet tona droge, što će se sukcesivno obavljati u narednih pet do šest meseci, budući da postoji ograničenje u vidu količine koja može biti uništena po satu.

Prema njegovim rečima, danas je uništeno najviše marihuane, oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heroina i manja količina kokaina.

Uništavanje narkotika, kako je objasnio, obavljeno je u prisustvu predstavnika tužilaštva, sudija, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i Komisije Vlade Srbije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Stefanović je istovremeno ocenio da je za uspešnu borbu protiv trgovine narkoticima veoma važna dobra saradnja MUP-a sa tužilaštvom i drugim bezbednosnim službama.

Izvor: Vlada Srbije