Obnova železnice pokazatelj odlične saradnje sa Rusijom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o saradnji na modernizaciji železnice i proširivanju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je saradnja Ministarstva i “Ruskih železnica” na obnovi i modernizaciji pruga u Srbiji, koje se izvode po svim evropskim standardima, jedan od najboljih primera toga kako sarađuju dve prijateljske zemlje.

Ona je izrazila očekivanje da će prva faza rekonstrukcije pruge Resnik–Valjevo biti završena u roku, odnosno sredinom jula, a uskoro treba da počnu i radovi na modernizaciji pruge Stara Pazova–Novi Sad, koja se realizuje iz ruskog kredita, kao jedna od tri deonice pruge Beograd–Budimpešta.

Sagovornici su istakli da se očekuje potpisivanje memoranduma između Srbije i „Ruskih železnica“ o razvoju strateškog partnerstva, kao i da predsednik te ruske kompanije Oleg Belozjorov dođe u posetu našoj zemlji.

Na sastanku je bilo reči i o interesovanju ruskih kompanija za izgradnju industrijskog parka u Srbiji, u kojem bi poslovala preduzeća različitih profila, uključujući energetiku i transport.

Čepurin je, čestitajući Mihajlović novi mandat na mestu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao da je to velika čast i da je najvažniji zadatak visokih predstavnika države da rade na pospešivanju ekonomskog rasta i razvoja.

Izvor: Vlada Srbije