Obnova kolovoza na jednoj od najfrekventnijih ulica u Baču

0

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je, nakon obilaska završne faze radova na obnovi kolovoza na jednoj od najfrekventnijih ulica u Baču, istakao da je ovo dobra prilika da se vidi da se u opštini Bač u ovoj građevinskoj sezoni trenutno realizuje niz važnih investicija.

Milićević je dodao da je i rekonstrukcija postojeće saobraćajnice ozbiljan projekat, veoma značajan za građane i privredu u opštini Bač i njega realizuje sama lokalna samouprava, ali je pomoć Pokrajine velika u drugim značajnim investicijama.

„U prethodnih godinu dana smo opredelili više od 35 miliona dinara u razne projekte u opštini Bač i to je, na izvestan način, relaksiralo opštinski budzet, iz koga sada mogu da se samostalno preduzimaju ovako značajne investicije,“ rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade.

Milićević je podsetio na ulaganja sa pokrajinskog nivoa. U toku je proces javne nabavke i vrlo brzo će krenuti nadogradnja predškolske ustanove u jaslenom delu. Reč je o investiciji koja je vredna oko 7,5 miliona dinara. Oko pet miliona dinara ulaže se u jednu fazu radova industrijske zone, zatim više od osam miliona dinara u vodovodnu mrežu u naseljenim mestima Plavna i Bačko Novo Selo, dok je na poslednjem konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine oko 2,7 miliona dinara predviđeno je za rekonstrukciju, odnosno projekat energetske efikasnosti u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“.

Potpredsednik Milićević je ukazao na dobru saradnju Pokrajinske vlade sa ovom lokalnom samoupravom, čiji predstavnici pokazuju izuzetnu agilnost. To je, kako je Milićević naglasio, zapravo put kako jedna mala opština na pravi način treba da se razvija kroz saradnju sa Pokrajinskom vladom i Republičkom vladom, kroz ažurnu pripremu projekta i prijavom na konkursima koje drugi nivoi vlasti imaju radi finansiranja i pomaganja lokalnim samoupravama.

Milićević je izneo uverenje da će i ova i sve druge pomenute investicije značajno doprineti poboljšanju kvaliteta života građana u Baču, ali i boljem uslovima za razvoj privrede i otvaranje novih pogona i domaćih i stranih investitora.

Predsednik Opštine Bač Dragan Stašević ponovio je da se projekat asfaltiranja kolovoza Ulice bratstva i jedinstva u njenom najfrekventnijem delu dugom 900 metara, koji finansira opština sa 16 miliona dinara – ne bi mogao realizovati da Pokrajina nije sufinansirala ili u potpunosti finansirala niz drugih projekata važnih za opštinu Bač.

Izvor: Vlada Vojvodine

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.