Novosadski sajam ostvario odlične rezultate u 2017. godini

0

Novosadski sajam treću godinu zaredom ostvaruje odlične poslovne rezultate. U 2017. godini Sajam je posetilo oko 300.000 ljudi, dok je poslovna dobit oko 40 miliona dinara, otplaćeni su stari krediti i skinute hipoteke s velikog broja objekata, a prihodi su povećani za osam odsto.

Poslovni prihod u ovoj godini je više od 602 miliona dinara, što je za osam odsto bolji rezultat nego 2016. godine, koja je ocenjena kao jedna od najuspešnijih u poslovanju Sajma.

Veći prihodi omogućili su veća ulaganja u stalnu imovinu društva, što je dovelo do povećanja ukupne vrednosti na tržištu, a ujedno omogućuje stabilizaciju poslovanja na duži rok, još bolje planiranje i ulaganje u dalji razvoj.

Poslovni i finansijski uspeh Sajma imaju značaj i na širem planu. Grad Novi Sad je, kao grad domaćin, od sajamskih aktivnosti ove godine prihodovao blizu pet milijardi dinara. To je oko 400 miliona više nego prošle godine, što je posebno važno ako se zna da je do pre samo tri godine Sajam radio sa gubitkom.

Ove godine smanjene su kreditne zaduženosti i ojačana je finansijska stabilnost. Otplaćena je poslednja rata desetogodišnjeg ino kredita, što je omogućilo uklanjanje hipoteke s velikog broja sajamskih objekata. Ovogodišnji rezultat predstavlja proizvod dobrog planiranja. Uspešno je realizovano 18 sajmova i izložbi. U Kongresnom centru održano je čak 187 događaja. Dobro osmišljena poslovna strategija dovela je do novih uspeha. Izdato je 23 odsto više izlagačkog prostora nego lane. Sajam je posetilo oko 300.000 ljudi. To je 50.000 posetilaca više nego 2016. godine.

Broj posetilaca povećan je na svim priredbama u odnosu na prethodnu godinu, a najznačajniji porast zabeležen je na Salonu knjiga za čak 50%, Loristu i Turizmu 30%. Više posetilaca bilo je i na Poljoprivrednom sajmu, kao i na drugim manifestacijama održanim u ovoj godini.

Boljitak je postignut u gotovo svim sektorima poslovanja kompanije, s posebnim akcentom na sajamsku i kongresnu delatnosti kao osnovne delatnosti društva, koje u ukupnom prihodu učestvuju 73 odsto. Posle tri godine organizovan je Sajam automobila. Koncept ostvarivanja saradnje sa firmama, kompanijama, udruženjima i pojedincima, koji se pokazao vrlo uspešnim nastavljen je i ove godine. To je rezultiralo da ponovo na Novosadskom sajmu budu održani „Sajam za penzionere“, „Mlinarsko-pekarski sajam“, „Novosadski Oktoberfest“ i prvi put Sajam „Nauka za privredu“.

Zahvaljujući tome organizovali smo 18 sajmova i izložbi, što je uz dodatne događaje, organizovane u halama i na otvorenom prostoru Sajmišta, podiglo broj sajamskih dana na 71.

Dugogodišnja dobra saradnja sa državnim, pokrajinskim i gradskim institucijama i strukturama proširena je realizacijom novih projekata koje je Sajam pripremio i ponudio kao mogućnost da se te institucije na sajmovima predstavljaju, razvijaju i povežu sa privredom. Ta saradnja je posebno došla do izražaja na Sajmu obrazovanja, Poljoprivrednom sajmu, Sajmovima „Lorist”, a kruna saradnje sa Pokrajinskom vladom u 2017. je Sajam „Nauka za privredu”.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.