Novosadske varalice osvajaju svet

0
Bolnica VITA Novi Sad

Jubilarni 50. Međunarodni sajam lova i ribolova, koji traje još danas na Novosadskom sajmu, ponudio je širok asortiman opreme za ribolovce.

Posebnu pažnju posetilaca privukle su jedinstvene metalne tonuće varalice koje se proizvode u Novom Sadu i to iz komada legure cinka, što ih čini ekološkim, jer ne sadrže olovo i druge materijale koji loše utiču za životnu sredinu.

Na jednom od vodećih svetskih poslovnih sajmova ribolovačke opreme EFTTEX, koji je ove godine održan u Budimpešti, a na kom se predstavilo više od 200 izlagača iz celog sveta, firma Ribche lures iz Novog Sada, koja je tvorac ovog proizvoda, osvojila je drugo mesto u klasi metalnih varalica.

„Naše varalice su posebne jer se prave od komada legure cinka i smatraju se ekološkim, jer nemaju štetna dejstva na životnu sredinu, a uz to su savršenog dizajna i aerodinamičnog oblika, te ostaju stabilne i balansirane na svim dubinama“, rekao je vlasnik firme Borivoje Radić.

U svom poslovanju, kako kaže, vodi računa da proizvod zadovolji pet karakteristika, da bude efikasan, efektivan, ekološki, ekonomičan i evropski.

„Varalice su efikasne jer su se dobro pokazale u svim tipovima voda, efektivne zato što su kopija životinja i insekata koji obitavaju u tom okruženju, ekološke jer vode računa o životnoj sredini, ekonomične zato što su jeftinije od kineskih, a evropske jer želimo da ih plasiramo na inostrana tržišta“, rekao je Radić.

Ovaj strastveni ribolovac, koji je odrastao na Dunavu i potiče iz alaske familije, veruje da će se njegove varalice zbog kvaliteta i originalnosti ubrzo naći i na evropskom tržištu, koje, kako je naveo, u ribolovačku industriju godišnje ulaže milione evra.

„Ja ne odustajem od svoje legure, usput smo u pregovorima sa desetak zemalja gde tražim veleprodaju i velike distributere za svoje varalice, pokušavamo da napravimo saradnju da njima uslužno lijemo mamce na osnovu njihovih ideja i patenata“, naveo je Radić I istakao da pored toga što su ekološke, varalice su i različitih modela i prilagođene svim tipovima ribe.

Izvor: Tanjug/RTV

POSTAVI ODGOVOR