Novo najsavremenije sanitetsko vozilo za KCS

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas ugovor o donaciji sanitetskog vozila sa najmodernijom opremom, koje će biti korišćeno u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Kliničkom centru Srbije vredna je 7,752 miliona dinara, a vozilo bi u ovu zdravstvenu ustanovu trebalo da stigne do septembra.

Lončar je istakao da je Direktorat nabavkom ovakvog vozila pokazao društvenu odgovornost, ocenivši da je to velika stvar za Srbiju, koja će sada imati vozilo u kojem se pacijent nalazi u uslovima istim kao što su u šok-sobi.

On je dodao da će se Direktorat civilnog vazduhoplovstva uključiti i u saniranje heliodroma u Kliničkom centru, ali i pomoći u nabavci dronova za prenos medicinske opreme u nepristupačnim oblastima.

Čizmarov je navela da će nabavkom ovog vozila sistem traganja i spasavanja biti podignut na viši nivo, a pomoć pružena na adekvatan način.

Direktor KCS Milika Ašanin pojasnio je da svakog momenta tri ekipe iz te zdravstvene ustanove mogu da učestvuju u akcijama spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

Izvor: Vlada Srbije