Novi ugovori za podršku lokalnih samuoprava i predstavnike obrazovnih i naučnoistraživačkih ustanova

0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, potpisao je danas 33 ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava, i obrazovnih i naučnoistraživačkih ustanova , koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2017. godini.

„Ovim sredstvima sufinansiramo organizovanje stručnih skupova, seminara, radionica, tribina i predavanja na temu razvoja poljoprivrede i sela. Istovremeno finansiramo i podržavamo organizaciju sajmova, izložbi i tradicionalnih manifestacija u organizaciji lokalnih samouprava“, naglasio je Radojević, i napomenuo da je putem ovog konkursa opredeljeno oko 14 miliona dinara, što je gotovo tri puta veći iznos u odnosu na prošlu godinu.

Radojević je ponovio, da kroz podršku tradicionalnim manifestacijama Pokrajinski sekretarijat nastoji da podrži promovisanje poljoprivrede, ruralnog razvoja, naučnosistraživačke organizacije, i obrazovne ustanove koje će, kako je naveo, pomoću manifestacija uspeti da predstave svoje ideje široj javnosti.

Od ukupno 33 potpisana ugovora, 23 su sklopljena sa predstavnicima lokalnih samouprava, zatim devet ugovora sa naučnoistraživačkim ustanovama i jedan ugovor sa Srednjom poljoprivrednom školom.

U izjavi za medije, Radojević se osvrnuo i na projekat državne Komisije za ostvarivanje prava prvenstva na investicioni plan, povodom zakupa poljoprivrednog zemljišta a u čiji rad je uključen i Pokrajinski sekratarijat za poljoprivredu, po pitanju investicija koje se odnose na teritoriju Vojvodine.

Radojević je rekao da je obrađeno 136 zahteva, od kojih je odobreno svega 10 projekata, na osnovu kojih se očekuje vrednost investicija u iznosu od oko 51,5 milion evra sa 210 novih radnih mesta i utrošak površine od 5.700 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

On je naglasio da odobrenih 10 projekata od podnetih 136 zahteva, govori o ozbiljnosti pristupa komisije, i adekvatnom vrednovanju podnetih investicionih zahteva, dodavši da je uveren da će investicije poput ovih dati dodatnu vrednost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Izvor: Vlada Vojvodine

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.