Zlatna medalja za organizaciju EP u rvanju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade i predsednik Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju Igor Mirović, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović prisustvovali su svečanom prijemu za predstavnike domaćih i stranih medija koji prate Evropsko prvenstvo u rvanju za seniore.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je da je zbog podrške koju je pružila država Srbija takmičenje pripremano relaksirano i u najboljim uslovima, a prema oceni predsednika Svetske rvačke federacije Nenada Lalovića u Novom Sadu su postavljeni novi standardi u organizaciji koje neće biti lako dostići.

– Nije reč samo o velikom sportskom događaju, već je to prilika da Novi Sad i Srbija pokažu sve svoje potencijale. Zahvaljujući ovoj manifestaciji, ali i predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu hotelski kapaciteti u Novom Sadu su ceo maj popunjeni. Takvi događaji su snažna podrška privredi grada, a time i države. Ovo je takođe prilika da SPENS pokaže da, i posle četiri decenije postojanja, može da organizuje najveća svetska i evropska takmičenja – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević izrazivši nadu da će srpski rvači osvojiti medalje i pozvao Novosađane i sve druge, da predstojećeg vikenda što bolje bodre naše reprezentativce.

Predsedniku Pokrajinske vlade i Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju Igoru Miroviću uručen je orden Svetske rvačke federacije, a gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću plaketa, za podršku u organizaciji velike sportske manifestacije.

– Kada delujemo svi zajedno, Ministarstvo sporta, Pokrajina, Grad, Rvački savez Srbije uz podršku Svetske rvačke federacije, u finansijskom, tehničkom i svakom drugom pogledu, ne izostaju dobri rezultati i takmičenje se odvija na najvišem nivou – naglasio je Igor Mirović.

Prilikom svečanog prijema pojedinim rvačkim klubovima iz Srbije uručeni su sportska oprema i rekviziti, koji su nabavljeni za potrebe Evropskog prvenstva, a koji će nakon njegovog okončanja služiti uspešnijem treniranju.

Izvor: Grad Novi Sad