Za Teodoru Škrivanj sakupljeno 245.000 dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Tokom akcije „Humani ponedeljak“ u okviru koje se prikupljala pomoć za lečenje devetogodišnje Teodore Škrivanj iz Novog Sada, sakupljeno je 245.000 dinara, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

„To znači da su našoj sugrađanki koju će na lečenje u Nemačkoj pratiti majka, obezbeđena sredstva za put i pokriven jedan deo troškova boravka. Podsećamo da je Teodora jedno od dvoje dece iz Srbije koja boluju od ove retke i teške bolesti. Lek koji je nedavno počeo da se primenjuje i koji bi devojčica trebala da primi u Nemačkoj zaustavlja napredovanje bolesti. Iskreno se nadamo da će se Teodora i njena majka vratiti u Novi Sad sa lepim vestima“, navodi se u saopštenju.

Akcija „Humani ponedeljak“ biće nastavljena 17. jula, kada ćemo pokušati da obezbedimo sredstva za terapije alternativnim metodama naše sugrađanke Dragane Ćurčić koja je obolela od karcinoma, a trenutni stadijum bolesti je 3B. Nedavno je magnetnom rezonancom utvrđeno da se karcinom proširio na trbušnu maramicu i limfne čvorove u donjem delu stomaka.