WINTER FEST: Večeras koncert povodom rođendana Jovana Jovanovića Zmaja

0
Bolnica VITA Novi Sad

U okviru „Novosadskog Winter Festa“ večeras na centralnom trgu će biti poseban program povodom rođendana Jovana Jovanovića Zmaja.

Od 18 časova na „raspevanoj jelki“ nastupiće hor Muzičke škole „Melodies“ iz Novog Sada, a nakon najmlađih sledi poseban deo programa.

Naime, u okviru manifestacije “Decembarski zmajdani lepih reči“, a na dan rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, u Svečanoj sali Gradske kuće biće uručene “Nagrada Rade Obrenović“ Vladislavi Vojnović kao i “Nagrada Sigridrug“ 25. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara, Aleksi Iliću i Dušanu Pejčiću.

Takođe, biće upriličen koncert umetničke muzike u izvođenju orkestra mladih talenata iz čitave zemlje “ArtLink mladi virtuozi“, a od 19 časova će biti prenos koncerta iz Gradske kuće na Trgu slobode.

Nakon toga, na centralnoj bini očekuju nas bendovi „Bunker 13” i “Mutant Urban Dance Ansambl”, a posle toga sledi muzika po izboru DJ Sesha.

Kao i prethodnih dana, praznično ukrašenje drvene kućice otvorene su od 9 do 22 časova, gde možete da probate kobasice, libansku kuhinju, štrudle, perece, kuvano vino i rakiju.

Uz sve to, u centru grada možete  da kupite suvenire, dekupaž predmete, ručno pravljeni nakit, jelke sa busenom. Svakog dana možete da se provozate i fijakerom.

Izvor: Brif.rs