Vučević primio stručnjake u oblasti neurotraumatologije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat primili učesnike Međunarodnog kongresa neurohirurga koji se održava u Novom Sadu.

“Raduje nas što je Novi Sad grad domaćin stručnog skupa koji je okupio više stotina učesnika iz 30 zemalja sveta. Dolazak svetski cenjenih neurohirurga u Novi Sad upotpunjuje jedan niz uspešnih i lepih događaja vezanih za naš grad, koji su se odigrali u prethodnih nekoliko dana, kada smo između ostalog, dobili titulu Evropska prestonica kulture 2021. godine. Zaista nam je čast što je Novi Sad domaćin ovako bitnom kongresu i uglednim ljudima, vrhunskim stručnjacima u oblasti neurohirurgije. Učesnici kongresa su predstavnici onih najboljih u svojoj profesiji, a i mi se trudimo da u gradu stvorimo najbolje moguće uslove, kako za zdravstvene radnike, tako i za građane u pogledu obezbeđivanja adekvatne zdravstvene nege. Kao pravnik – divim se njihovom radu, kao političar – trudim se i trudiću se da sugrađanima stvorim što bolje uslove u oblasti zdravstvene zaštite, a kao gradonačelnik moj cilj je da učesnici kongresa ponesu lepe utiske o Novom Sadu i da ponovo dođu u naš grad”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo im uspešan rad i prijatan boravak u Novom Sadu.

Prisutnima su se u ime organizatora skupa obratili prof. dr Petar Vuleković, predsednik Organizacionog odbora Kongresa i upravnik Klinike za neurohirurgiju u Novom Sadu, kao i predsednik Udrženja neurohirurga Srbije prof. dr Lukas Rasulić. Oni su istakli da im je veoma drago što se kongres održava u gradu koji je nedavno ovenčan titulom Evropska prestonica kulture 2021. godine i istakli da je Novi Sad uvek bio otvoren grad. Oni su naglasili da je cilj da se tokom tri dana održavanja stučnog skupa, razmenom znanja i iskustava, znatno podigne nivo znanja na polju neurohirurške teorije i prakse.

Kongres pod nazivom „Kontroverze u neurotraumatologiji“ održava se od 20. do 22. oktobra u Master centru Novosadskog sajma, a na njemu učestvuje 72 predavača i oko 300 akreditovanih učesnika. Kongres koji organizuju Udruženje neurohiruga Srbije, Udruženje neurohirurga Jugoistočne Evrope i Udruženje „Euroacademia Multidisciplinaria Neurotramatologica“ svečano je otvorio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić koji je i pokrovitelj kongresa.