Vučević i Jelušić položili vence povodom Dana oslobođenja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić položili su vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju povodom Dana oslobođenja Novog Sada.

Pored gradonačelnika Novog Sada i predsednika Skupštine Grada, vence su položili predstavnici Vojske Srbije, članovi Gradskog odbora SUBNOR i delegacija Rezervnih vojnih starešina.

„Čestitam svim građanima Novog Sada 23. oktobar – Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Taj datum upisan je zlatnim slovima u istoriju našeg grada i na njega smo ponosni. Novi Sad je kao grad-heroj doživeo zaista velika stradanja tokom Drugog svetskog rata i zato se sa dubokim uvažavanjem sećamo svih oslobodilaca, a posebno se poklanjamo senima onih koji su platili najvišom cenom, svojim životom, ono što mi danas imamo, a to je sloboda. Grad Novi Sad ponosno čuva tradiciju i neguje svoju istoriju, jasno opredeljen ka budućnosti“, rekao je gradonačelnik.

Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine i to povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.