Vučević i Fišer-Kam o saradnji u kulturi, obrazovanju, privredi i turizmu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadorku Izraela u Republici Srbiji Nj.E. Alonu Fišer-Kam. Tom prilikom gradonačelnik joj je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njene prve zvanične posete Novom Sadu.

Ambasadorka se zahvalila i čestitala gradonačelniku proglašenje Novog Sada Evropskom prestonicom kulture 2021. godine. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za pospešivanje saradnje u kulturi, obrazovanju, privredi i turizmu. Predstavljajući Novi Sad, gradonačelnik je istakao sve njegove potencijale i prednosti kao administrativnog, univerzitetskog i privrednog centra regiona, naglašavajući razvijenost IT sektora.

On je takođe naveo da je osnovni cilj gradske administracije privlačenje investicija, odnosno otvaranje novih radnih mesta i poboljšanje ekonomskih prilika. Tokom susreta zaključeno je da je prestižna evropska titula Novom Sadu veliki zamajac za realizaciju velikih projekata, i da je njeno osvajanje doprinelo intenziviranju međunarodne saradnje.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Jeverejske opštine Novi Sad Goran Levi, i ocenjeno je da je saradnja Grada i te organizacije na visokom nivou.