Vučević i Cvjetićanin ugostili svetske prvake u basketu

1
Bolnica VITA Novi Sad

Reprezentaciju Srbije u basketu „3 na 3“ danas u Gradskoj kući dočekali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Basketaši Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić su od 11. do 15. oktobra u kineskom Gvandžou osvojili Svetsko prvenstvo, kada su u finalu savladali Sjedinjene Američke Države.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin kaže da su mnogobrojni prijemi organizovani u Gradskoj kući ove godine povodom obeležavanja uspeha naših sportista što govori o tome da je Novi Sad grad sporta.

„Meni je izuzetna čast što sam primio naše reprezentativce u basketu i drago mi je što su Dušan, Marko, drugi Marko i Dejan podigli basket „3 na 3“ na viši nivo. Amerikanci su nas pobedili u košarci u finalu na Olimpijadi u Riju, ali mi smo uzvratili pobedom i apsolutnom dominacijom naše reprezentacije u basketu u Kini. Basket je sport koji je poprimio ozbiljne razmere u celom svetu, a gradonačelnik Miloš Vučević i ja smo tu da u ime Grada porazgovaramo sa zlatnim momcima i da čujemo od njih kako Grad može da stane iza njih i konkretno pomogne u svim daljim aktivnostima“,  rekao je Cvjetićanin.

Svetski prvak u basketu Dušan Domović-Bulut kaže da imaju kontinuiran uspeh od 2012. godine kada su prvi put i bili primljeni u Gradskoj kući povodom velikog uspeha.

„Morali smo malo da se borimo protiv stereotipa i da pokažemo da je basket ozbiljan sport, a da smo mi profesionalni sportsti i da vredno radimo na tome da ga promovišemo na najbolji način. Mi smo i dalje veoma motivisani i uvek ciljamo na najsjajnije odličje. Iz godine u godinu, iz turnira u turnir susrećemo se sa dosta usputnih problema, ali sve prevazilazimo i nalazimo najbolji način da se zabavimo u svemu ovome što radimo“, rekao je Domović-Bulut.

1 KOMENTAR

Comments are closed.