Vučević: Budžet je i razvojni i socijalno odgovoran

0

Odbornici Skupštine Grada Novog Sada počeli su danas raspravu o predlogu gradskog budžeta za 2017. godinu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je novinarima da je predloženi budžet i razvojni i socijalno odgovoran, te da je ponosan što Gradsko veće pred odbornike izlazi za takvim predlogom budžeta.

Vučević je kazao da predloženi budžet Grada Novog Sada za narednu godinu iznosi nešto više od 23 milijarde i 32 miliona dinara, što predstavlja povećanje od 5,86 odsto u odnosu na početni budžet za 2016. godinu.

“Ovo povećanje budžeta dolazi zahvaljujući povećanju izvornih budžetskih prihoda koji iznose oko 732 miliona dinara, koji su posledica većeg broja zaposlenih odnosno veće naplate po osnovu poreza na dohodak zaposlenih”, rekao je Vučević.

On je posebno istakao činjenicu da je značajno povećan transfer sredstava iz drugih nivoa vlasti koji ukupno iznosi više od milijardu i 720 miiona dinara, što je povećanje za više od milijardu i 268 miliona dinara.

Sva sredstva koja su u gradski budžet ušla kao transfer sredatava sa drugih nivoa vlasti biće, kako je rekao Vučević, usmerena na kapitalne projekte.

Po Vučevićevim rečima 8,5 milijardi ili 37 odsto budžeta biće usmereno na kapitalne investicije, dok će ostatak biti usmeren na tekuća finansiranja u koja, kako je rekao, pored ostalog ulaze i ulaganja u oblast kulture, putne infrastrukture, te u subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima itd.

“Velikim uspehom za Grad smatram činjenicu da je procenat izdvajanja za plate zaposlenih u gradskom budžetu smanjen, a da smo u isto vreme uspeli da povećamo plate zaposlenima u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”, zaposlenima u ustanovama kulture i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite”, rekao je Vučević.

Osim predloga budžeta za 2017. godinu odbornici Skupštine Grada Novog Sada na današnjoj senici raspravljaće i o planovima i programa pojedinih javnih i javno komunalnih preduzeća, te ustanova čiji je osnivač Grad Novi Sad.

Izvor: Tanjug

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.