Vlada i Vučić suštinski stali iza Novog Sada

0
Bolnica VITA Novi Sad

„Završen je projekat za prvu deonicu Sentandrejskog bulevara i početak radova na toj deonici od Primorske do Velebitske ulice se očekuje u septembru“ najavio je za „Dnevnik” gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Podsetimo, radi se o veoma važnoj saobraćajnici na Klisi s po dve trake u oba smera, novim mostom-blizancem na Kanalu DTD, biciklističkom stazom, novom rasvetom i prilazima. Bulevar će se graditi u dve faze, a izgradnju zajedno finansiraju Republika, Pokrajina i Grad. Kako je to ranije, prilikom potpisivanja protokola rečeno, vrednost investicije iznosi najmanje 700 miliona dinara.
– Ove godine je predviđeno da Republika, Pokrajina i Grad zajednički finansiraju prvu deonicu Sentandrejskog bulevara, za koju je projekat gotov, i ako bude sve u redu, u septembru bi trebalo da počnu radovi – naveo je Vučević. – Istovremeno radimo projekat za drugu deonicu Sentanderjskog bulevara, to je deo prema Kanalu Dunav–Tisa–Dunav s još jednim mostom na Kanalu pa sve do raskrsnice prema Najlon pijaci. Dakle, projekat za prvu deonicu bulevara je gotov, inovira se samo u jednom delu i ono što sam video u rasporedu javnih nabavki, očekujemo da u septembru krenu radovi na Sentandrejskom bulevaru. To je plan za ovu godinu da bismo 2018. mogli krenuti u drugu fazu izgradnjom novog mosta na Kanalu.
U Novom Sadu je dosta urađeno u prethodnom periodu zahvaljujući političkoj stabilnosti i kontinuitetu u radu gradske vlasti predvođene Milošem Vučevićem. U međuvremenu je udvostručen spisak projekata koji će se raditi, među kojima su i kapitalni projekti, poput izgradnje zgrade Hitne pomoći, Kiliničkog centra i zgrade u bombardovanju porušene Radio-televizije Vojvodine. Prvi čovek grada najavljuje i nove investicije i otvaranje novih radnih mesta u gradu.
– Vodimo razgovore s dve nemačke kompanije: jedna je automobilska industrija koja će raditi u sedam gradova u Srbiji, a jedan od njih je i Novi Sad. U Vladi Srbije smo već imali sastanak s visokim predstavnicima kompanije „Kontinental” – oni su zainteresovani za to da u Novom Sadu, na preporuku Vlade Srbije i predsednika Vlade Aleksandra Vučića, otvore istraživačko-razvojni centar kompanije koji bi zaposlio 500 inženjera – ističe Vučević.
On je izrazio nadu da će ti poslovi biti uspešno završeni jer, kako ističe, Vlada Srbije je i institucionalno i suštinski stala iza Novog Sada kao prave lokacije za te investicije.
– Dolazak „Kontinentala” bi bio neverovatno predbiranje Novog Sada u smislu privrednog ambijenta. Podsetiću na to da u Temišvaru, našem gradu-pobratimu „Kontinental” radi već petu godinu i danas je tamo zaposleno 10.000 ljudi. „Kontinental” ima potrebu da se širi, a Srbija je tržište gde žele da dođu – naveo je gradonačelnik.

Izvor: Dnevnik.rs