Veče poezije recitatorske družine „Među nama“

0
Foto: Promo
Bolnica VITA Novi Sad

Veče poezije recitatorske družine „Među nama“ biće održano u Novosadskom pozorištu 12. decembra, sa početkom u 20 časova.

Na repertoaru se nalaze pesme Mike Antića, Miloša Crnjanskog, Vesne Parun, Mome Kapora i mnogih drugih, koje će se izvoditi uz pratnju gitare i violine, navodi se u saopštenju.

Recitatorska družina „Među nama“ nastala je 14. decembra 2011. godine u Novom Sadu. Prva ideja bila je da se napravi grupa koja bi uz pratnju gitare govorila pesme stranih i domaćih pesnika sa ciljem da se publici predstavi poezija na nov i na drugačiji način.

Družina je vremenom postala veoma popularna na književnoj sceni Novog Sada, gde se, pored podrazumevane publike koju čine studenti i profesori književnosti, širi krug ljudi koji u nastupima družine „Među nama“ pronalaze zaboravljene vrednosti u vremenu koje nameće brz način života.

Članovi družine vremenom su se menjali, a trenutno “Među nama” čine Milan Ćosić (gitara, saksofon, klarinet), Kristina Pejanović (violina), Jovana Krstić (govornik) i Nikola Rausavljević (govornik).

Recitatorska družina postaje svojevrsni kult i simbol poezije u Novom Sadu, što pokazuju velika interesovanja publike za nastupe i interesovanja na beogradskoj i novosadskoj književnoj sceni u vidu saradnje sa umetnicima iz oblasti književnosti, piše u saopštenju.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na blagajni Novosadskog pozorišta.

Više informacija možete pronaći na Fejsbuk stranici.

Izvor: Brif.rs