Uspeh dramske sekcije Isidorine gimnazije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Učenici Dramske sekcije na engleskom jeziku Gimnazije „Isidora Sekulić“ učestvovali su na Međunarodnom festivalu školskog teatra, Aplauz festivalu,u rumunskom gradu Konstanci, koji je organizovan deveti put u periodu od 21. do 25. maja 2017. godine.

Organizator Festivala je Nacionalni koledž Mirča čel Batran iz Konstance.

U takmičarskoj konkurenciji učestvovalo je 12 pozorišnih trupa iz Bugarske, Moldavije, Srbije i Rumunije. Naša pozorišna trupa je prva iz Srbije koja je učestvovala na Festivalu. Učenici Gimnazije „Isidora Sekulić“ izveli su Šekspirovog Hamleta na engleskom jeziku, čija je premijera bila u okviru četvrtog Festivala školskog teatra na stranom jeziku (Foreign Language Drama Festival) u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Stručni žiri pohvalio je učenike i dodelio treći nagradu za predstavu u celini.

Na Festival je otputovalo 11 učenika u pratnji profesorke engleskog jezika Bosiljke Trifunović Vernački i profesorke veronauke Božidarke Andrić.

Cilj manifestacije je promocija pozorišne umetnosti, saradnja školskih ustanova i međukulturna razmena učenika i profesora.

Za sve učesnike Festivala organizovani su obilasci kulturno – istorijskih znamenitosti Konstance i pozorišne radionice sa profesionalnim glumcima i koreografima. Učesnici su imali prilike da budu gosti u Nacionalnom koledžu Mirča čel Batran i upoznaju se sa načinom rada u njihovim školama.

Izvor: Brif.rs