Uručeni sertifikati polaznicima kursa “Obuka za početnike u poslovanju”

0

Danas su dodeljeni sertifikati polaznicima kursa “Obuka za početnike u poslovanju – druga faza”, koji su Regionalna razvojna agencija Bačka i Evropski pokret u Srbiji – lokalno veće u Novom Sadu realizovali uz podršku KAS fondacije. 

Sertifikate su uručili zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju Norbert Bekman-Dirkes.

Evropski pokret Novi Sad i Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa fondacijom Konrad Adenauer su od oktobra do novembra 2016. godine zajednički organizovali ciklus besplatnih treninga za potencijalne preduzetnike i predstavnike malih i srednjih preduzeća i preduzetnika sa teritorije grada Novog Sada i opštine Sremski Karlovci.

“Grad Novi Sad ne učestvuje samo ceremonijalno na ovakvim manifestacijama. Mi, kao lokalna samouprava, kroz svoju društveno-odgovornu poziciju učestvujemo na više načina u razvoju preduzetništva. Prvenstveno, planiranjem budžeta za svaku godinu, Novi Sad pomaže preduzetnike kroz mogućnost ostvarivanja stručne studentske prakse, finansira edukaciju novozaposlenih kroz pripravnički staž i svake godine opredeljujemo sve više sredstava za to”, rekao je Kružević.

On je dodao da su ovakve obuke dobrodošle, a sve što može mlade ljude da okrene prema nekom svom biznisu, odnosno samozapošljavanju, uvek će biti podržano od strane Grada.

“Najvažnije je da će svi oni koji završe obuku i krenu u pokretanje privatnog biznisa kroz otvaranje malih i srednjih preduzeća, imati podršku Grada na tom putu. Mi ćemo se uvek truditi da im budemo na raspolaganju, tako da se naša saradnja ne završava ovom dodelom sertifikata, već tek počinje”, istakao je zamenik gradonačelnika.

kurs-1

Direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji Norbert Bekman-Dirkes poručio je da je uspešna realizacija obuke jasan signal da se Srbija i Vojvodina nalaze na dobrom putu, tj. da se mladim ljudima širom otvaraju vrata da iskoriste svoje potencijale i resurse kako bi se, pokretanjem sopstvenih projekata i poslova, kretali u pravcu razvoja.

Ciklus treninga pod nazivom “Kako započeti i unaprediti svoje poslovanje- druga faza” sastojao se od sedam obuka koje su bile organizovane u skladu sa pristiglim prijavama učesnika.

Struktura ciklusa treninga namenjena MSPP sa teritorije Grada je obuhvatila teme kao što su: Kako započeti sopstveni posao, Razvoj preduzetničkih projekata, E-marketing, Procena investicione spremnosti MSPP, Analiza tržišta i sl.

Direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Nemanja Starović istakao je da je kroz dvomesečnu obuku prošlo 36 polaznika koji su stekli osnovna znanja i veštine vezana za preduzetništvo.

“Oni su od danas naši alumnisti i mi ćemo im pružiti maksimalnu podršku za započinjanje posla. Takođe, pozivamo sve zainteresoavne sugrađane da prate naš internet sajt, jer tamo mogu pronaći desetine programa koje besplatno nudimo našim korisnicima”, rekao je Nemanja Starović.

Ukupan broj prijavljenih učesnika koji su i učestvovali na treninzima je 36, od čega 75% čine žene različite životne dobi. Konrad Adenauer Fondacija je u partnerstvu sa Evropskim pokretom Novi Sad i RRA Bačka, u 2016. godini obezbedila nefinansijsku podršku u oblasti poslovanja za više od 70 predstavnika MSPP.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.