Uručena oprema za novosadske fudbalske klubove

0
Bolnica VITA Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin zajedno je sa predsednikom Fudbalskog saveza grada Novog Sada Goranom Antićem uručio sportsku opremu predstavnicima deset fudbalskih klubova sa teritorije grada.

– Grad Novi Sad na različite načine podržava sport, a ovo je jedna u nizu uspešnih akcija. Lako je sprovoditi Strategiju razvoja sporta i Lokalni akcioni plan koji je usvojen na Skupštini, kada postoji velika podrška gradonačelnika koji suštinski shvata važnost promocije i popularizacije sporta, u šta spada i pomoć klubovima koji deluju na teritoriji grada. Pored Gradske uprave za sport i omladinu, koja dobija od Grada određeni procenat budžeta i usmerava ta sredstva na finansiranje klubova i raznih sportskih manifestacija, mi se trudimo i da animiramo privatne društveno-odgovorne kompanije da pomognu sportske aktivnosti u gradu. Ujedinjeni smo oko istog cilja, a to je da se malo rastereti budžet roditelja, jer je danas teško obezbediti sve neophodne uslove za trening – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Goran Antić se u ime Fudbalskog saveza grada Novog Sada zahvalio Gradu Novom Sadu na trudu i pomoći za još jednu donaciju za fudbalske klubove u vidu sportske opreme koja se sastojala od dresova, štucni, šorceva, kao i lopti.

– Ovo je peta akcija koju Grad sprovodi za nas, a svaka donacija znači mnogo za fudbalske klubove koji se suočavaju sa raznim problemima, između ostalog vezanim za nabavku sportske opreme – rekao je Antić.

Izvor: Brif.rs