Uređena zelena površina ispred MZ “Narodni heroji”

0
Foto: JKP "Gradsko zelenilo"
Bolnica VITA Novi Sad

U sklopu uređenja mini urbanih celina u Novom Sadu, radnici „Gradskog zelenila“ danas su priveli kraju radove na 1500 m2 ispred Mesne zajednice „Narodni heroji“ na uglu ulica Branimira Ćosića i Majevičke, navodi se u saopštenju. 

Kako se navodi posađeno je 17 mladih stabala: po četiri ukrasne vrbe, žalosne dofore, belog jasena i japanske trešnje, kao i jedan hrast lužnjak. Ovu površinu od danas krase i 432 sadnice ukrasnog šiblja, 240 perena i jednogodišnje cveće na 24 kvadratna metra.

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"
Foto: JKP “Gradsko zelenilo”

Rekonstruisan je postojeći travnjak na 161 m2 i posejana trava na još 88 kvadrata. Kako bi se sprečilo uništavanje travnjaka podignute su pešačke staze koje zauzimaju oko 100 kvadratnih metara i to na mestima kojima su građani proteklih godina najčešće prolazili. Postavljeno je i 5 klupa i isto toliko korpi za otpatke.

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"
Foto: JKP “Gradsko zelenilo”

Radove je finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Sledeći na redu su projekti uređenja zelenila u mini urbanim sredinama u ulici Modene i u blizini robne kuće na Staroj Detelinari, navode u ovom preduzeću.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR