Univerzitet u Novom Sadu dobio Info centar

0
Bolnica VITA Novi Sad

Info centar Univerziteta u Novom Sadu danas je svečano otvoren u prizemlju Asistentskog doma. Presecanju vrpce prisustvovao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, koji je tim povodom, ističući značaj ovakvog jednog centra, naglasio da, iako nisu izdvojena velika novčana sredstva za njegovo otvaranje, Info centar pre svega znači brigu o studentima.

„Ovo nije veliki projekat, nešto što govori o ogromnim novčanim sredstvima, ali jeste dobra informacija i želja da se odagnaju svi strahovi i nedoumice upisa budućih studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu,“  rekao je Milošević.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić, istakao je da je iz godine u godinu primetan rast broja inostranih studenata na našim fakultetima.
„Za desetak dana će u okviru Letnje škole, koju organizujemo na Univerzitetu, boraviti grupa studenata sa čuvenog kineskog Univerziteta u Hong Kongu. To predstavlja samo početak dolaska većeg broja studenata ne samo iz evropskih država u okviru Erasmus+ programa, već iz ostalih krajeva sveta“, rekao je Nikolić.

Izvor: Vlada Vojvodine