U toku pripreme za izgradnju novog rasadnika „Zelenila“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pripreme terena za izgradnju novog rasadnika „Gradskog zelenila“ površine 8,5 hektara koji će sa Futoškog puta biti preseljen preko puta Najlon pijace su u toku, saznaje „Novosadska TV“ u tom preduzeću.
Za novi kompleks, u kojem će,osim rasadnika i upravne zgrade, biti garaže i radionice neophodne „Zelenilu“, određena je parcela prekoputa Najlon pijace, omeđena Temerinskim putem i ulicama Otokara Keršovanija i Stefana Dečanskog. „Dnevnik“ je došao do situacionog prikaza urbanističkog rešenja buduće centrale „Gradskog zelenila“, čija će izgradnja, kako kaže savetnik direktora za medije Ivan Nožinić, početi u najskorije vreme.

– Posle dugog niza godina „Gradsko zelenilo“ bi trebalo da zauzme mesto lidera u regionu kada je u pitanju naša osnovna delatnost – projektovanje, podizanje i održavanje zelenila – kaže Nožinić. – „Gradsko zelenilo“ je spremno da krene u realizaciju projekta koji će nas upravo i dovesti do liderske pozicije u regionu.

Projekat o kojem se dugo pričalo, a to je izgradnja novog rasadnika površine 8,5 hektara prekoputa Najlon pijace, kreće u realizaciju u najskorije vreme. Pripremni radovi su uveliko u toku. Formiran je tim koji će rukovoditi celim projektom. Na konkursu je izabran idejni projekat novog rasadnika sa svim pratećim objektima, troškovi idejnog rešenja iznose 2,8 miliona dinara, a uskoro nas čeka i pokretanje procedure javne nabavke za izgradnju svih objekata na novoj lokaciji.

Izvor: Brif.rs