U Novom Sadu otvoreno takmičenje u plivanju za učenike

0
Bolnica VITA Novi Sad

Danas je svečano otvoreno Opštinsko-okružno takmičenje u plivanju za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koji je otvorio ovo takmičenje, kaže da od kako je stupio na funkciju, Gradska uprava za sport i omladinu radi na tome da razvija i unapređuje školski sport.

„Ovde je preko tri stotine učenika iz osnovnih i srednjih škola koji se takmiče u plivanju, a akcenat je na razvijanju timskog i takmičarskog duha kod dece školskog uzrasta. Mi ćemo podržavati tokom godine Savez za školski sport, kako u pogledu obezbeđivanja potrebnih sredstava, tako i pružanja podrške u realizaciji njihovih aktivnosti. U budućnosti očekujemo još sličnih projekata na teritoriji Grada Novog Sada vezanih za školski sport. To je ono što mi pokušavamo da implementiramo kroz program školskog sporta i zato uvek apelujem na sve direktore škola da zajednički omogućavamo našoj deci najkvalitetnije uslove, jer su oni buduća baza našeg sporta, ali pre svega radi njihovog ispravnog psihofizičkog razvoja – rekao je Cvjetićanin.

Takmičenje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Novog Sada. Predsednik Saveza Goran Stevanović istakao je da učenici iz Novog Sada mogu da se pohvale izuzetnim rezultatima na nivou Srbije, odnosno da osvajaju mnogo medalja u raznim sportovima i zahvalio se Gradskoj upravi za sport i omladinu na razumevanju i podršci.

Na takmičenju koje se u toku celog dana održava na zatvorenim bazenima Spensa, učestvuju učenici i učenice iz osnovnih i srednjih škola Južnobačkog okruga. Takmičenju prisustvuju đaci iz 60 škola, a ukupan broj prijavljenih takmičara je 329. Učenici osnovnih škola plivaju 50 metara, a učenici srednjih škola 100 metara u disciplinama delfin, kraul, leđa i prsno.