U Gradskoj kući obeležen „Zmajev dan“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Centralna manifestacija “Decembarskih zmajdana lepih reči“, na dan rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, održana je u Svečanoj sali Gradske kuće.

„Zmajdani“ su multimedijalni programi za decu, u čijem fokusu je Festival monodrame za decu koji je realizovan 30. novembra i 1. decmbra.

Na svečanosti u Gradskoj kući uručene su „Nagrada Rade Obrenović“ za najbolji roman za decu i mlade, i to Vladislavi Vojnović, kao i „Nagrada Sigridrug“ 25. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara, Aleksi Iliću i Dušanu Pejčiću.

„Jedna od stvari po kojima je Novi Sad preopoznatljiv su Zmajeve dečje igre, a ovaj decembar organizatori su nam ulepšali i manifestacijom ‘Decembarski zmajdani lepih reči’. Novi Sad je ponosan što je domaćin organizacije koja neguje dečje stvaralaštvo na najvišem mogućem nivou, i što najmlađi Novosađani, njihovi roditelji, ali i gosti Novog Sada imaju priliku da učestvuju i uživaju u brojnim edukativnim, kulturno.umetničkim i zabavnim programima“, istakla je v.d. načelnika Gradske uprave za kulturu Vesna Srdanov pozdravljajući prisutne u ime Grada Novog Sada.

„Zmajev dan“ ulepšan je i koncertom umetničke muzike u izvođenju orkestra mladih talenata iz čitave zemlje pod nazivom “ArtLink mladi virtuozi“.

zmaj-1

Izvor: Brif.rs