Sve je spremno za vojnu paradu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu danas u 12 časova biće organizovana svečanost na kojoj će, u statičkom i dinamičkom prikazu učestvovati više od 700 pripadnika Vojske Srbije, a biće predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema.

Na svečanosti na Beogradskom keju u statičkom delu biće prikazano 40 sredstava, a 32 u motorizovanom ešalonu. U prikazu će učestvovati i 20 plovnih objekata Rečne flotile i 20 letelica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) Vojske Srbije.

U prikazu dela operativnih sposobnosti učestvovaće pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije.

Novosađani su juče imali priliku da u sklopu obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada uživaju u promenadnom defileu Garde Vojske Srbije koji je izveden od Komande 1. brigade u Dunavskoj ulici do Trga slobode. Veliku pažnju je predstavljao i egzercir Garde, kao i prikaz borbe pripadnika Specijalne brigade.

Svečanost obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada počinje danas u podne počasnim plotunima koji će biti ispaljeni iz šest topova sa Petrovaradinske tvrđave.

Fotografija: VS