Saradnja Grada i predstavnika Inicijative nezavisne kulturne scene

0

Predstavnici udruženja građana koja deluju u oblasti savremenog umetničkog stvaralaštva, a u ime Inicijative nezavisne kulturne scene, sastali su se sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Tom prilikom, razgovarali su o unapređivanju saradnje Gradske uprave i tih udruženja, a radi postizanja opštih ciljeva u kulturi Novog Sada.

Na sastanku je konstatovano da učešće pomenutih udruženja u izradi dvogodišnjeg Akcionog plana, koja je u toku, a koju predviđa Strategija kulturnog razvoja Grada Novog Sada, otvara velike mogućnosti da oni aktivno učestvuju u kreiranju kulturne politike.

“Učestovanjem u izradi Akcionog plana želimo doprineti i kvalitetnijim konkursima Gradske uprave, a ideja je da će komisije koje budu odlučivale o dodeli sredstava iz budžeta Grada Novog Sada ubuduće trebati da obrazlože svoje odluke, što će doprineti boljem i transparentnijem odnosu između gradske administracije i građana”, izjavili su predstavnici Inicijative nezavisne kulturne scene Novog Sada.

Resorni član Gradskog veća najavio je da će u okviru projektnog finansiranja u oblasti kulture naredne godine biti posebno raspisan konkurs namenjen udruženjima koja se bave savremenim umetničkim stvaralaštvom.

On je takođe izjavio da pomenuta udruženja imaju pravo da predlože članove Komisije za evaluaciju i izbor projekata za finansiranje, samo pod uslovom da ti članovi ne budu u sukobu interesa.

“Namera Grada je da razvija što efikasnije mehanizme podrške svima koji deluju u kulturi, kao i uslove za najveći mogući nivo participativnosti zainteresovanih pojedinaca i organizacija, kako bi kulturna politika bila odraz zajedničkog angažmana, a radi zadovoljenja opšteg interesa u kulturi Grada Novog Sada. Želimo da ovakvi sastanci budu redovna praksa i to samo kao jedan od modela kontinirane komunikacije između gradske administracije i udruženja koja deluju u lokalnoj kulturi”, naglasio je Rožić.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.