Renoviran objekat Gerontološkog centra na Novom Naselju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić prisustvovao je manifestaciji „Otvorena vrata“ Gerontološkog centra Novi Sad, na Novom naselju.

Manifestacija „Otvorena vrata“ održana je povodom puštanja u rad novog dela stacionara, renoviranog dela objekta.

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je otvorio renoviran objekat i tom prilikom izjavio da je veliko zadovoljstvo što je sa jednom od najvećih ustanova socijalne zaštite uspešno završen posao. „Pre šest meseci smo obećali da će Pokrajinska vlada raditi na unapređenju uslova u ustanovama za smeštaj korisnika i danas smo svedoci ispunjenog obećanja“.

Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra Novi Sad je rekla da je objekat izgrađen pre 32 godine. „Poslednjih godina izražena je želja i htenja građana za jednokrevetnim apartmanima stacionarnog tipa.“ U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova treći sprat pretvoren je u stacionar. Na ovaj način objekat na Novom naselju imaće 14 jednokrevetnih soba stacionarnog tipa, što je novina u socijalnoj zaštiti.

U adaptaciju ovog objekta Pokrajinski sekretarijat je uložio nešto više od pet miliona dinara. Sredstva su bila namenjena građevinskim radovima, protivpožarnoj zaštiti i opremanju soba. Deo sredstava za opremanje dobijen je od resornog ministarstva.

Izvor: Vlada Vojvodine