Radnici JKP „Tržnica” počeli su redovno prolećno uređivanje

0
Bolnica VITA Novi Sad

Radnici JKP „Tržnica” počeli su redovno prolećno uređivanje novosadskih pijaca. je očićšen Kvantaš, a zatim će se posao nastaviti i na drugim pijacama.
– Radnici Službe za održavanje higijene iznosiće krupan otpad s pijaca, iz objekata i lokala, a čistiće se krovovi i oluci – rekla je pomoćnica direktora JKP „Tržnica” za marketing i odnose s javnošću Ana Pataki.

Ona kaže da je planirano i mehaničko čišćenje, kao i sanitarno pranje pijačnih platoa. U Službi za održvanje higijene zaposleno je 30 radnika i svi su angažovani na prolećnom spremanju pijaca.

U prethodnom periodu na pijacama su zamenjena su dotrajala mrežasta platna koja služe kao zaštita od sunca, snega i kiše. U planu je i dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija pijaca, koja će se ubuduće obavljati četiri puta godišnje, a po potrebi i češće. Ana Pataki kaže da prolećno uređenje neće uticati na uobičajeni rad pijaca jer će radnici Službe za održavanje higijene taj posao obavljati u kontrasmeni.

Kroz kapitalne subvencije „Tržnica” je od Grada dobila novac za novu nadstrešnicu na Najlon pijaci, a u toku ove godine planira se i nabavka opreme koja će poboljšljti i unaprediti elektronsku naplatu na pijacama, kao i nabavka mehanizacije za održavanje – traktora, čistilica i sličnog.

– Ukupno nam je dodeljeno 30 miliona dinara, koji će biti utrošeni na nekoliko većih projekata – rekla je Ana Pataki.

Izvor: Dnevnik