Prvi „Noćni izazov na Fruškoj gori” za vikend

0
Foto:psdzeleznicarns.org.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Prvi „Noćni izazov na Fruškoj gori”, u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva „Železničar”, održaće se za vikend s početkom u subotu u 20 časova i zavšetkom u nedelju u 2 sata.

Start je na Popovici, a sve punoletne i fizički spremne planinare, trkače, planinske bicikliste i ljubitelje prirode čekaju tri staze: Fan trail od 4.100 metara, Hobi trail od 10.144 i Sport trail dužine 18.863 metra. Od svih staza, jedino je poslednja takmičarskog karaktera i namenjena i biciklistima.

Sve tri staze su maksimalno obezbeđene i jasno obeležene reflektujućim trakama, a na svim važnijim raskrsnicama će stajati volonteri koji će učesnike usmeravati. Na kontrolnim tačkama će biti postavljene okrepne stanice s vodom i perforatorima za overu kontrolnih knjižica. Staze su limitirane na pet sati, tako da i najsporiji učesnici mogu bez problema završiti svoju stazu.

Svi učesnici moraju da imaju čeonu ili baterijsku lampu, rezervne baterije, tehnički ispravne bicikle, zaštitnu kacigu, odgovarajuću garderobu za šumu u skladu s vremenskim uslovima, vodu… Organizatori preporučuju da ponesu i štapove za šetanje i osnovnu opremu i alat za otklanjanje kvarova na biciklu.

Prijavljivanje na „Noćni izazov” je preko linka https://goo.gl/VTZcFo prijave se otvaraju 15.07.2017. u 00:01, a zatvaraju 16.09.2017. u 19:00 sati, a cena se razlikuje u odnosu na dužinu staze – 1.300, 1.900 i 2.050 dinara.

Izvor: dnevnik.rs