Promocija Pečuja u Novom Sadu

0
Foto: novisad2021.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Fondacija „Novi Sad 2021“ i grad Pečuj, koji je 2010. godine bio Evropska prestonica kulture, priređuju manifestaciju Dani Pečuja u Novom Sadu, koja će se održati od petka 26. do nedelje 28. maja na više lokacija u gradu.
Gradovi-pobratimi Pečuj i Novi Sad sarađivali su u procesu kandidature oba grada za titulu Evropska prestonica kulture, a manifestaciju Dani Pečuja u Novom Sadu priređuju kako bi se Novosađani upoznali sa dobrobitima i napretkom koji je grad Pečuj ostvario zahvaljujući ovoj prestižnoj tituli, koju je poneo i naš grad za 2021. godinu.

Biće ovo drugo sveobuhvatno predstavljanje Pečuja u Novom Sadu, gde je pored beogradskog Mađarskog kulturnog instituta – Collegium Hungaricum, partner i Fondacija „Novi Sad 2021“.
Između ostalog, Novosađani će imati priliku da pogledaju izložbu Život Pečuja, prisustvuju degustaciji vina Svet pečujsko-vilanjskih vina, uličnom koncertu benda Daniel Speer Brasdance, koncertu ženskog hora Béla Bartók, a sve Novosađane koji budu u nedelju, 28. maja u centru grada oko podneva čeka iznenađenje.

Izvor: novisad2021.rs