Program novosadskog BIG dečijeg leta

0
Bolnica VITA Novi Sad

Od 10. jula do 16. jula posetioce i učesnike Novosadskog BIG dečijeg leta 7 očekuju nova saznanja, kvalitetna zabava i rekreativni programi na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Na kreativno-edukativnim radionicama u okviru kreativnih kampova u O.Š. ,,Miloš Crnjanski“ deca će saznati gde žive eskimi i koliko je važna reciklaža, upoznaće se sa neverovatno šašavim naučnim eksperimentima, a naša kul-tura sa Kolumbom će ih povesti sve do Amerike! Nakon edukativnog dela programa deca će moći da uživaju i pozorišnim radionicama, ritmičkoj gimnastici, plesu i sportu. Tokom treće nedelje manifestacije, vrata OŠ ,,Svitac“ u Sremskoj Kamenici su otvorena za sve zainteresovane koji žele da se pridruže radionicama koje ubrzavaju motoriku, koncentraciju i socijalne veštine kod najmlađih ili zajedno sa Svitac timom prošetaju kroz Frušku goru!

Sreda je rezervisana i za projekciju animiranog filma „Ričard roda“ od 11 časova u Areni Cineplex. Svakog radnog dana od 18 do 19.30 časova najmlađi Novosađani će moći da posete i Centar za razvoj potencijala dece i mladih ,,Play’’ čiji su sadržaji usmereni ka mentalnom zdravlju i razvoju socio-emocionalnih veština kod dece i učestvuju na edukativnim radionicama.

Porodični dani za decu i njihove roditelje nastavljaju se u Tržnom centru „BIG“ i trajaće do kraja jula. Ovog utorka i četvrtka, posetioci i učesnici će moći da pogledaju predstavu ,,Mačak i petao“ pozorišta ,,Lane“, učestvuju u kreativno-edukativnoj radionici centra ,,Baza“ – ,,Veoma važna gusenica“; Dečijeg kulturnog centra ,,Vedžmls“ ili se pridruže plesnoj radionici Zumba kids pod nazivom ,,U zdravom telu zdrava glava“.

Zanimljivi programi i radionice o čarolijama Excel tabela, Paint-a ali i mode biće održane u prostorijama zanatsko-obrazovnog centra ,,Adžija“, dok će naši najmlađi sugrađani koji vole da čitaju imati priliku da svoj kulturni prostor osmisle na radionici u Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada.

Poseban program za celu porodicu u okviru Novosadskog BIG dečijeg leta 7 biće održan i na najlepšoj plaži na Dunavu pod nazivom ,,Štrandarije“ i to svakog vikenda od 18 do 20 časova. Ovu subotu i nedelju obeležiće programi ,,Play centra“, Zumba kids, centra za obrazovanje ,,Kefalo“ i predstava ,,Hrabri tigrić“!

Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 7 su besplatni. Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 7 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

Novosadsko BIG Dečije leto 7 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Izvor: Brif.rs