Predstavljen projekat „Klikom do samostalnosti“ u Sremskoj Kamenici

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji „Klikom do samostalnosti“ u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

“Klikom do samostalnosti“ je prepoznat od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade kao projekat od značaja za ostvarivanje ciljeva i mera definisanim Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015-2018. godine u oblasti zapošljavanja mladih.

v

Ovaj projekat ima za cilj kreiranje stimulativnog okruženja i motivisanje mladih za usvajanje praktičnih znanja i sticanje veština, kako bi se lakše prilagodili, te brže adaptirali na zahteve koje diktira savremeno tržište rada, kako u virtuelnom tako i u realnom okruženju.

Prilikom svog izlaganja Ognjen Cvjetićanin je naglasio da većina događaja u toku godine u Novom Sadu koju pokriva njegov resor protekne u duhu sporta, a da su dešavanja vezana za omladinu nepravedno zapostavljena te im, kako je rekao, treba dati više na značaju.

“Grad Novi Sad ima odličnu saradnju sa omladinskim organizacijama. Dokaz za to je osvojena titula za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu koja je rezultat zajedničkog truda rada i napora omladinskog sektora u gradu i same lokalne administracije, koja je dala vetar u leđa toj divnoj omladini. Cilj je ostvaren i Novi Sad može sada da posluži samo kao primer drugima, i voljni smo da naša iskustva na polju omladinske politike podelimo sa svima koji to žele” istakao je Ognjen Cvjetićanin, a nakon toga prisutnima je prezentovao Lokalni akcioni plan politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015. do 2018. godine kao i njegove prioritetne ciljeve.

Klikom do samostalnosti je inovativni model koji  kombinuje različite pristupe i metode rada iz oblasti inovativne pedagogije, e-obrazovanja, e-zapošljavanja, stručne prakse i mentoringa sa ciljem da podigne kapacitete, motiviše, te podstakne mlade iz Dečijeg sela da u procesu traženja zaposlenja uključe i mogućnosti koje pruža internet.

Nakon teorijskog dela onlajn obuke iz osnova IKT administracije, 25-oro mladih iz Dečijeg sela imaće mogućnost da primene stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koje su članovi partnersko-mentorske mreže. Tokom projekta mlade će pratiti, motivisati, usmeravati i podržavati mentori koji će proći posebno struktuiranu obuku za rad sa mladima iz socijalno ugroženih kategorija, upravo kako bi u potpunosti i na najbolji način mogli da odgovore na potrebe mladih iz Dečijeg sela.

„Klikom do samostalnosti – kroz Dečije selo u virtuelni svet“ se realizuje u okviru projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih” („Inicijativa za zapošljavanje mladih“) koji je deo šireg programa koji finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) pod nazivom „Znanjem do posla – E2E”. Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva sprovodi projekat u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom omladine i sporta.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.