Potpisan dokument o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Departmana Val Doaz u Francuskoj

0
Bolnica VITA Novi Sad

Između Grada Novog Sada i Departmana Val Doaz u Francuskoj, Opština Dengijen Leben, Sen Lu la Fore i Taverni potpisano je Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje.

Taj dokument potpisan je na osnovu veza koje postoje između dve strane već više od godinu dana u sferi socijalnog života, a posebno u ekonomskom, kulturnom i akademskom domenu. Time je dat doprinos u stvaranju pozitivne klime za promociju prijateljskih odnosa i veoma konkretnih aktivnosti u saradnji između navedenih teritorijalnih kolektiviteta.

U ime Grada Novog Sada Pismo o namerama je potpisao zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević, u ime Departmana Val Doaz predsednik Arno Bazen, dok je potpisnik za Grad Sen-Le-la-Fore bio gradonačelnik Sebastian Meran, za Grad Taverni gradonačelnik Florens Porteli i za Grad Engien-le-Ben Gradonačelnik Filip Suer. Tom prilikom, procenjeno je da postoje mogućnosti za razvijanje partnerskih odnosa i to u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja, sa posebnim akcentom na visoko obrazovanje, ekologiju, socijalnu politiku, kao i u sferi informacionih tehnologija, sporta i turizma.