Polaganje venaca povodom Dana pobede

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položio je danas vence na Spomen obeležje palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine, kao i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

Polažući vence, predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić istakao je da se danas, na Dan pobede nad fašizmom, „moramo setiti svih onih koji su doprineli tome da se zaustavi najveće zlo u ljudskoj istoriji“.

– Ne postoje mesta sa više simbolike od spomen obeležja onima koji su u borbi protiv fašizma dali i svoj život. Danas civilizacija mora da zastane, da se osvrne na to šta fašizam donosi, šta takvo zlo donosi civilizaciji i ljudima uopšte. Novi Sad, kao grad mladosti, kao grad kulture, kao grad budućnosti, i ovim činom danas pokazuje da se seća žrtava, kao i da nam se takvo zlo nikada više ne bi ponovilo – podvukao je Jelušić.

Predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Milan Vukelić poručio je da se danas obeležava dan pobede nad najvećim zlom 20. veka.

Izvor: skupstina.novisad.rs