Počinju „Antićevi dani“

0
Bolnica VITA Novi Sad
Jubilarni deseti “Antićevi dani” biće održani od 13. do 17. marta. Manifestacija počinje u ponedeljak u 12 sati u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada otvaranjem izložbe “Prvih 10 godina”.

Tokom manifestacije održaće se niz kulturnih sadržaja, posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu, a u utorak, drugog dana manifestacije, nagrada „Miroslav Antić“ uručiće se prof. dr Bošku Suvajdžiću za zbirku pesama „Anima viva“.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao predsednik Skupštine Grada Novog Sada i zamenik predsednika Odbora „Antićevih dana“ Zdravko Jelušić, program manifestacije je izuzetno bogat. On je istakao da je Odbor manifestacije jednoglasno pokrenuo inicijativu da se novi gradski park, koji treba da se podigne kod Ranžirne stanice, nazove Park mladosti, a da centralno mesto u tom parku zauzme obeležje Plavom čuperku.

Ona je dodala da je Odbor „Antićevih dana“ odlučio da se ove godine dodele zahvalnice najznačajnijim ljudima koji su inicirali da se manifestacija pokrene, a to su nekadašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zoran Vučević, kao pokretač ideje o „Antićevim danima“, Raša Popov i Draško Ređep, dok će se zahvalnica posthumno dodeliti Brani Crnčeviću.

„Antićevi dani“ počinju u ponedeljak, 13. marta, otvaranjem izložbe „Prvih 10 godina“ u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, a tokom petodnevnog programa održaće se niz događaja u Kulturnom centru, dvorcu Eđšeg, Galeriji Rajka Mamuzića, Muzeju Grada Novog Sada i Gradskoj biblioteci.

Izvor: RTV