Počelo novogodišnje ukrašavanje, Novi Sad dobija nove svetiljke

0
Bolnica VITA Novi Sad

Novogodišnje kićenje grada počelo je ove godine nešto ranije, a praznično osvetljenje juče je postavljano na Gradsku kuću. Očigledno je da će naš grad imati bogate svetleće ukrase, te da će uz postojeće, Novu godinu i Božić, dočekati i s novim.

Naime, po konkursnoj dokumentaciji Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Grad Novi Sad je raspisao javnu nabavku za opremu za svečano novogodišnje osvetljenje grada, a tender je otvoren do 6. novembra.

Pristupilo se i izradi dopune projekta s novijim vizuelnim izgledom, odnosno primenjenim konceptom 2D i 3D. Vizuelni odabir dekorativnog novogodišnjeg osvetljenja u svemu je kompatibilan s karakterom grada, postojećom regulacijom saobraćajnica i visinom objekata koji formiraju predmetni prostor. Sve će biti u LED tehnologiji, a nabavljaju se delovi lampi i svetlećih tela, lampe i druga svetleća tela, delovi lampi i svetleće opreme i svetlosne sijalice.

U ponudi je nabavka i isporuka oko 140 svetlećih dekorativnih motiva „padajuće zvezde” različitih boja. Osim toga, potrebna je nabavka i isporuka oko 80 svetlećih kristalnobelih lančanica, koje se montiraju na stabla na Bulevaru oslobođenja, kao i nekoliko svetlećih ukrasa koji su planirani na zelenim površinama.

Izvor: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR